Tarta ze szpinakiem

Potrzebne składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • pół opakowania szpinaku
  • pół jogurtu naturalnego (śmietany)
  • 4 jajka
  • 1 duża cebula
  • wędlina
  • przyprawy jakie kto lubi

Odmrażamy ciasto francuskie.

W międzyczasie przygotowujemy farsz: kroimy w kostkę cebulkę i siekamy czosnek, podsmażamy (ja duszę na wodzie). Następnie dodajemy wędlinę (jaką macie w domu, ja dałam 4 plasterki polędwicy) pokrojoną cienko w kostkę, podsmażamy i dodajemy szpinak. Dusimy na małym ogniu i na końcu dodajemy jogurt i przyprawy. Odstawiamy patelnie i czekamy aż wystygnie. Dodajemy jajka i mieszamy. Gotową masę przelewamy do wyłożonej ciastem formy (ciasto nakłuwamy widelcem wcześniej) i pieczemy ok. 15-20 min.

SMACZNEGO!

20130702_163119

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s