a’la pudding

Ile razy zostało nam w domu stare pieczywo, z którym nie wiedzieliśmy co zrobić. Wyrzucić, nieeee:) a przecież czerstwe pieczywo można szybko wykorzystać. Pokaże Wam jak ja to robię:)

Potrzebne nam będą:

  • oczywiście stare pieczywo, jakiekolwiek, pokrojone na kromki
  • jajka
  • mleko
  • cukry waniliowe
  • rodzynki
  • cukier

Żaroodporne naczynie smarujemy tłuszczem. To samo robimy z pieczywem, smarujemy je z każdej strony margaryną. Wykładamy nim naczynie. W misce mieszamy jajka, mleko i cukier waniliowy. W jakiej ilości? zależy ile macie pieczywa. Wylewając płyn powinien on dość dobrze pokrywać pieczywo. Wierzch posypujemy rodzynkami i cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180′ i pieczemy ok 25 minut. Po upieczeniu wygląda tak:

20131209_165700

a jeszcze lepiej smakuje:) u mnie w domu zniknął w mig:)

SMACZNEGO:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s